У Херсоні з'явилось

У Херсоні з'явилось "сонячне дерево" для зарядки гаджетів

Фото
Укрінформ
У Херсоні змонтували і ввели в експлуатацію першу сонячну батарею, від якої жителі міста та його гості зможуть, відпочиваючи тут же на лавочці, заряджати свої смартфони та планшети.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла у понеділок головний спеціаліст управління культури Херсонської міської ради Наталія Литвиненко.

"У Херсоні запрацювало "сонячне дерево" для зарядки гаджетів. Його вартість - 15 тис. гривень, з яких 10 тис. гривень було витрачено на конструкцію "дерева", а решта - на сонячну батарею та інше обладнання. Гроші виділено з міського бюджету як фінансування за програмою розвитку туризму в місті Херсоні", - розповіла Литвиненко.

Як вона повідомила, проект реалізовано завдяки ініціативі активних херсонців і спільними зусиллями Британської ради в Україні та Херсонської міської ради.

Читайте також: Apple запатентувала скляний смартфон

"Сонячне дерево" знаходиться на вулиці Суворова - головній пішохідній вулиці міста, де відпочивають жителі міста і яку постійно відвідують туристи. "Це Суворова, 8, будинок з атлантами. Зараз там туристичне кафе "Херсон", навпроти якого ми й встановили даний об'єкт", - зазначила Литвиненко.

Як вона розповіла, саме це місце було обрано ще з однієї причини: біля туристичного кафе діє відеоспостереження, що певною мірою має убезпечити "сонячне дерево" від можливих зазіхань крадіїв та вандалів.

Литвиненко зазначила, що при потребі потужність сонячної батареї може бути збільшена: "Можна ще одну або й дві "сонячні гілки" додати".

Що ж до можливості появи в Херсоні нових "сонячних дерев" або ж інших об'єктів застосування сонячної енергії у межах реалізації у місті Програми розвитку туризму, то як розповіла Литвиненко, наразі у планах управління культури - будівництво на міській набережній, куди приїздять дуже багато туристів, електронного туристичного кіоску, що працюватиме на сонячній батареї, де б туристи могли під'єднати свої гаджети до інформаційної системи міста і отримати через свої гаджети потрібні дані.

"Але це - в перспективі", - сказала Литвиненко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-