Марсіанська місія MarCO передала перше повідомлення

Марсіанська місія MarCO передала перше повідомлення

Укрінформ
Два мікро-супутники кубічної форми, відправлені в суботу на Марс, передали перші повідомлення, сигналізуючи, що всі системи працюють нормально.

Про це повідомило з посиланням на NASA американське спеціалізоване видання Space.com.

"Два крихітні супутники, які недавно розпочали історичну місію на Марс, вперше зателефонували додому", - йдеться в повідомленні.

Так званий дует супутників "Mars Cube One", які мають офіційні назви MarCO-A і MarCO-B, було запущено на "Червону планету" вранці суботи, 5 травня. Розміри цих супутників можна порівняти зі звичайним портфелем, уточнили в NASA.

"Обидва MarCO-A і MarCO-B передали "Polo!", - повідомив головний інженер місії MarCO Енді Клеші. За його словами, "це ознака того, що маленькі сателіти живі й неушкоджені".

Якщо місія проходитиме за планом, MarCO-A і MarCO-B прибудуть на Марс 26 листопада. На цю ж дату заплановане занурення в атмосферу Марсу зонду InSight. Маленькі супутники передаватимуть на Землю всю телеметрію із зонду під час семи хвилин його посадки.

Читайте також: NASA відправила місію на Марс

Водночас, як повідомляється, основною метою місії MarCO за $18,5 млн, є демонстрація нових можливостей кубічних сателітів, які на сьогодні обмежені орбітою Землі, що вони можуть вивчати міжпланетний простір. MarCO-A і MarCO-B мають низку технологічних доробок, включаючи аварійну складну антену та двигун із холодним газом.

Фото: NASA/JPL-Caltech 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-