Експерти прогнозують

Експерти прогнозують "наступ" смарт-пристроїв

Укрінформ
До 2025 року кількість персональних смарт-пристроїв досягне 40 млрд, а загальна кількість з'єднань по всьому світу становитиме 100 мільярдів, створивши цифрову економіку в 23 трильйони доларів США.

Такий прогноз про бачення глобальної індустрії (GIV 2025), що є у розпорядженні Укрінформу, представила компанія Huawei під час конференції аналітиків у Шеньчжені (КНР).

"До 2025 року все буде відчутним на дотик і все буде пов'язано, через що світ перетвориться на світ смарт-речей", - йдеться у доповіді.

Згідно з прогнозом розвитку глобальної індустрії, "до 2025 року буде створено 40 мільярдів персональних смарт-пристроїв і 100 мільярдів підключень по всьому світу. Промисловий Інтернет стане основним джерелом цих 100 мільярдів підключень. Величезні обсяги даних, генеровані здатністю речей бути відчутними на дотик, будуть широко інтегровані в усі галузі, створюючи дедалі нові галузі промисловості, такі як Промисловий інтернет речей і пов'язані транспортні засоби".

Як прогнозується, роль інтелектуальних пристроїв і роботів змінюватиметься від інструмента до асистента. 

"Рівень впровадження смарт-асистентів до 2025 року становитиме 90%, з 12% будинків із смарт-роботами. За допомогою направляючих роботів 39 мільйонів сліпих людей і 246 мільйонів чоловік з порушенням зору житимуть нормальним життям", - йдеться у доповіді.

До 2025 року смарт-технології широко застосовуватимуться в транспортній галузі: більш як 60 мільйонів автомобілів будуть підключені до мереж 5G і 100% нових автомобілів підключені до Інтернету. При смарт-технологіях, залучених у виробництво, розвиток ІКТ (Інформаційно-комунікаційних технологій - ред.) з операційними технологіями (ОТ) прискорюватиметься.

"Це дасть позитивні результати в інноваціях, промисловості, виробничо-збутових зв'язках і в екосистемі загалом", - зазначається в прогнозі.

Завдяки впровадженню смарт-технологій в містах, будівельники зможуть створювати нові шляхи для стійкого розвитку в сфері управління безпекою, планування транспортування та інших галузях, забезпечуючи жителям міста безпеку, зручність і високий рівень життя.

Читайте також: Meizu запатентувала сканер відбитків пальців на екрані гаджета

За прогнозами експертів, цифрова економіка приноситиме 23 трильйони доларів США.

В інтелектуальному світі в усьому можна буде побачити результати інновацій. Інтелектуальний світ змінить індустрії і започаткує нові інтелектуальні галузі. Це також дозволить галузям вийти за рамки справжніх траєкторій зростання і досягти розвитку, даючи потужний імпульс інноваціям.

Дані, що використовуються в GIV 2025, охоплюють більш як 170 країн і регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-