Перший у Центральній Європі геномний центр з'явиться в Ужгороді

Перший у Центральній Європі геномний центр з'явиться в Ужгороді

Укрінформ
В Ужгородському університеті цього року відкриють перший в Центральній Європі Центр геномних досліджень.

Про це повідомляють на офіційному сайті університету.

«Перший в Центральній Європі Центр геномних досліджень буде засновано ще в цьому році на базі Ужгородського національного університету. Домовленості про це досягнуто в ході візиту ректора УжНУ професора Володимира Смоланки до Пекінського геномного інституту - однієї з двох найбільш потужних науково-технологічних інституцій у світі, які займаються дослідженнями у сфері генетики та геномної біоінформатики», - йдеться в повідомленні.

За словами ректора УжНУ, китайські партнери безкоштовно передають найсучасніший секвенатор - пристрій, що дозволяє провести аналіз повної точної послідовності неклеотидів у всьому геномі будь-якого організму.

Читайте також: Редагування геному та утилізація пестицидів: спільні наукові проекти зі США

«Можливість зробити генетичний аналіз будь-якої тканини чи пухлини, наприклад, відкриває неймовірні можливості не тільки у прогнозуванні можливих захворювань конкретного пацієнта, а й підборі індивідуального ефективного плану лікування найбільш небезпечних захворювань людини. Створення такого Центру матиме важливе не тільки наукове, а й соціальне значення»,– наголосив Смоланка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-