Австралія бачить Україну серед ймовірних партнерів у космічній співпраці

Австралія бачить Україну серед ймовірних партнерів у космічній співпраці

Укрінформ
Австралійський штат Західна Австралія, який претендує стати головним космічним штатом Австралії, бачить Україну серед своїх можливих партнерів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Наразі йдеться лише про започаткування співпраці, хоча очевидно, що є суспільний запит на такий спільний проект”, - заявив посол України в Австралії, коментуючи публікацію низки австралійських ЗМІ про можливість спорудження Державним космічним агентством України космодрому на території штату Західна Австралія.

Читайте також: Австралія модернізує систему оповіщення про ракетний напад

За словами посла України Миколи Кулініча, Україна ще у 2016 році пропонувала Федеральному уряду Австралії провести первинне вивчення такої співпраці, однак реальних обрисів можливе співробітництво набуло лише після прийняття Австралією рішення про заснування власного космічного агентства.

“Україна має технічний досвід, знання і довгу історію у сфері світових космічних досліджень, тому така співпраця може бути дуже перспективною”, - наголосив посол.

Читайте також: Австралія приєдналася до міжнародної кампанії з деокупації Криму

Уряд штату Західна Австралія, який розглядає проект через потенціал створення робочих місць та диверсифікації економіки держави, готовий розглянути партнерство з Україною.

“Співпраця з Україною, у разі її реалізації, може мати відмінні можливості. Північний захід ідеально розташований для розвитку екваторіальних запусків, і це розширить вже наявні широкі можливості Західної Австралії”, - заявила сенатор із Західної Австралії Лінда Рейнолдс.

Читайте також: Австралія запускає супутникову програму на $10 мільйонів

Таку ініціативу активно підтримує і просуває вже кілька років поспіль посольство України в Австралії.

На даному етапі важливим для обох сторін є проведення первинних консультацій для визначення можливих варіантів співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-