Маск анонсував випробування космічного корабля для польоту на Марс

Маск анонсував випробування космічного корабля для польоту на Марс

Укрінформ
Керівник компанії SpaceX Ілон Маск анонсував випробування нового космічного корабля для польоту на Марс у першій половині наступного року. 

Про це він заявив на щорічному ярмарку технологій SXSW в техаському місті Остін, повідомляє CNBC News.

"Ми будуємо перший марсіанський або міжпланетний корабель, і я думаю, що він зможе здійснювати короткі польоти У першій половині наступного року", - сказав Маск, додавши при цьому, що "іноді" його плани й очікування трохи завищені. 

Ракетна система SpaceX Big Falcon Rocket (BFR), як очікується, зможе вивести в космос міжпланетний космічний корабель і буде придатна для повторного використання. 

Зазначається, що політ коштуватиме менше, ніж початкові рейси ракети Falcon 1, які Маск оцінив у близько 5-6 мільйонів доларів.

За словами винахідника, на цьому етапі з боку громадськості і бізнесменів їм необхідна "загальна підтримка, заохочення та доброзичливість". 

Читайте також: Ілон Маск опублікував відеоролик запуску ракети Falcon Heavy

"Я думаю, що коли ми її (ракету BFR - ред.) побудуємо, у нас буде доказ того, що інші компанії і країни можуть зробити те ж саме. Вони, звичайно, не думають, що це можливо, але якщо ми це зробимо, вони теж вступлять у гру", - наголосив Маск. 

Як зазначається, завданням SpaceX є відправлення вантажної місії на Марс до 2022 року. Метою SpaceX Ілон Маск вважає створення умов для розміщення на Марсі людської колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-