Астрономи назвали дату зближення Tesla з Марсом

Астрономи назвали дату зближення Tesla з Марсом

Укрінформ
Запущений у космос автомобіль Tesla Roadster наблизиться до Марса 8 жовтня 2020 року.

Відстань між електрокаром і Червоною планетою становитиме близько 7 мільйонів км, йдеться в статті Popular Mechanics.

"Найближчий прогнозований підхід апарату до Марса між 2018 і 2030 роками відбудеться в 2020 році 8 жовтня. Відстань між ними становитиме 7 мільйонів км. Це далеко за межами впливу гравітаційної сфери Марса", - написав Джонатан Макдауелл з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики.

За підрахунками астрономів, орбіта автомобіля перетинає орбіту Марса і навіть проходить поблизу орбіти астероїда Церера. Її перигелій (найближча до Сонця точка орбіти) становить 0,98 астрономічних одиниць, а афелій (найбільш віддалена від Сонця точка орбіти) - 2,61 астрономічної одиниці.

Додамо, повз Землю Tesla Roadster пролетить кілька разів. Це відбудеться, за підрахунками астрономів, у 2021, 2026, 2031 і 2039 роках. В майбутньому розрахунки можуть бути скориговані, так як вони не враховують вплив деяких факторів, зокрема - сонячного вітру.

Читайте також: В автомобільних салонах з'явилася Tesla 3

"Ближче всього в період до 2030 року родстер підійде до Землі після березня 2021 року. Відстань становитиме 45 мільйонів км", - додав Джонатан Макдауелл. Тим не менш, в 2073 році відстань між електрокаром і нашою планетою може становити лише 1,6 мільйона км.

Нагадаємо, 6 лютого компанія SpaceX Ілона Маска вперше запустила важку ракету Falcon Heavy. Єдиний її вантаж - автомобіль Tesla Ілона Маска, за кермом якого сидить манекен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-