Київстар запустив

Київстар запустив "дистанційний нагляд" за авто

Укрінформ
Оператор мобільного зв'язку "Київстар" запустив ІоТ-послугу "Автотрекінг", що дає можливість відслідковувати місцезнаходження машини за допомогою додатку на смартфоні.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі компанії.

"Це "розумна" сигналізація, яка дозволяє контролювати стан та місцезнаходження машини за допомогою додатку на смартфоні та двох датчиків", - йдеться у повідомленні.

За умови придбання повного пакету послуги "Автотрекінг" в автомобіль розміщуються два пристрої: "Автоінформер", який контролює стан автомобіля в реальному часі (підключається до електромережі машини) та GPS-трекер "Автомаяк", що надсилає інформацію власнику кілька разів на добу (ховається в авто). На смартфон встановлюється безкоштовний додаток. У результаті чого автомобіль буде під наглядом.

Зокрема, автовласники отримуватимуть сповіщення про удар автомобіля, відключення сигналізації, переміщення транспортного засобу чи ввімкнення запалення. Таким чином, водій може швидко відреагувати та випередити викрадення, а також відслідкувати місцезнаходження свого авто.

Читайте також: МЗС радить під час подорожей за кордон користуватися сервісом "ДРУГ"

Користувачі можуть придбати повний пакет послуги "Автотрекінгу" або встановити один із датчиків. Як зазначається, "Автотрекінг" працює в зоні покриття зв'язку "Київстар" в Україні, а датчик "Автомаяк" працює також у роумінгу.

Як повідомлялося, за даними Національної поліції України, за 11 місяців 2017 року в Україні зафіксовано 8231 випадок викрадення автомобілів. Лише третину авто повернуто власникам. В 2016 році було розкрито 23% випадків викрадення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-