В Україні створять центри з розвитку технологій та інновацій

В Україні створять центри з розвитку технологій та інновацій

Укрінформ
Кабмін підтримав ініціативу Мінекономрозвитку щодо створення центрів з підтримки технологій та інновацій в Україні.

Відповідне розпорядження було ухвалено у ході урядового засідання 17 січня, повідомляє Укрінформ. 

За словами першого віце-прем’єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, ініціатива щодо утворення центрів з підтримки технологій та інновацій сприятиме реалізації політики уряду щодо підвищення інноваційного потенціалу української економіки, передусім за рахунок ефективного впровадження в ній продуктів ноу-хау від українських інноваторів.

Мінекономрозвитку реалізовуватиме цей проект у рамках програми співробітництва із Всесвітньою організацією інтелектуальної власності на 2018-2019 роки.

Після укладання відповідного договору із Всесвітньою організацією інтелектуальної власності, Мінекономрозвитку через Національний орган інтелектуальної власності має утворити зазначені центри (або їх філії) на базі університетів, наукових установ, інноваційних структур, технопарків тощо.

Робота центрів буде спрямована на надання доступу до патентних та непатентних баз даних (доступ до баз даних Укрпатенту), а також допомоги винахідникам та новаторам з питань використання цих баз даних.

Читайте також: ЄБРР дав українським компаніям €400 тисяч на кліматичні інновації

Створення центрів з підтримки технологій та інновацій в Україні, зокрема, сприятиме:

- спрощенню доступу до баз даних патентної та науково-технічної інформації, публікацій з питань інтелектуальної власності, навчальних матеріалів для винахідників та дослідників, малих та середніх підприємств, представників промислового сектору;

- проведенню семінарів та круглих столів з питань інтелектуальної власності;

- організації дистанційних курсів Всесвітньої організації інтелектуальної власності з питань інтелектуальної власності;

- наданню консультацій щодо законодавства у сфері інтелектуальної власності, проведення патентного пошуку, комерціалізації об'єктів промислової власності.

Всесвітня організація інтелектуальної власності з 2009 року реалізовує проект щодо створення центрів підтримки технологій та інновацій, спрямований на забезпечення доступу місцевих користувачів (винахідників, новаторів, малих та середніх підприємств) до спеціалізованих баз даних, надання інформації та навчальних матеріалів, а також зміцнення технологічного та інноваційного потенціалу.

На сьогодні в світі реалізується 71 національний проект із підтримки інновацій, в межах яких функціонує 600 центрів та філій.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-