Apple вибачилася за повільні старі iPhone

Apple вибачилася за повільні старі iPhone

Укрінформ
Американська компанія Apple вибачилася за те, що навмисно уповільнює роботу старих iPhone. Там заявили, що намагаються продовжити термін роботи смартфонів у такий спосіб.

Про це повідомляє ВВС Україна

"Apple заявила, що замінить батареї на менші та в прийдешньому році випустить програмне забезпечення, яке дозволить користувачам стежити за станом батареї у телефоні", - йдеться у повідомленні.

Підозри в тому, що Apple уповільнює роботу старих моделей своїх смартфонів, виникали і раніше, але користувачі ділилися лише власними версіями щодо цього питання. Є побоювання, що, сповільнюючи роботу старих телефонів, Apple стимулює користувачів купувати нові моделі.

Як пояснили в компанії, акумулятори iPhone втрачають свою працездатність із часом.

"Ми прагнемо забезпечити своїх користувачів найкращими можливостями, у тому числі поліпшення загальної продуктивності й продовження терміну служби пристроїв. Літієві батареї з часом стають занадто слабкими для того, щоб підтримувати активну роботу смартфона на холоді й при слабкому заряді", - сказали в Apple.

Але проблема у тому, що захисний механізм гаджету призводить до того, що телефон вимикається.

У заяві, яку оприлюднили на офіційному сайті Apple, виробник запевняє, що знизить ціну заміни батареї, гарантійний термін якої закінчився, із 79 до 29 доларів для всіх власників iPhone 6 або пізніших моделей.

Читайте також: Американці позиваються проти Apple через сповільнені телефони

Компанія заявляє, що вдається до таких вимушених заходів, аби вирішити проблеми клієнтів, у знак поваги до їхньої відданості та відновлення довіри всіх, хто засумнівався у намірах Apple.

У США на Apple подали вісім індивідуальних позовів до суду, також подали позови на компанію в Ізраїлі та у Франції.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-