Сноуден представив мобільний додаток для захисту від кібершпигунів

Сноуден представив мобільний додаток для захисту від кібершпигунів

Відео
Укрінформ
Екс-працівник ЦРУ і Агентства нацбезпеки США Едвард Сноуден представив додаток Haven для захисту смартфонів від атак кібершпигунів.

Про онлайн-презентацію Сноудена повідомляє The Associated Press.

"Едвард Сноуден у відео-повідомленні представив нову програму для телефону під назвою Haven, яку він допоміг створити. Метою додатку є захист ноутбуків від фізичного втручання", - йдеться в повідомленні.

 Сноуден пояснив, що Haven – програма з відкритим вихідним кодом, розроблена для захисників прав людини й тих, хто знаходиться в небезпеці. Щоб уловлювати будь-які підозрілі зміни в кімнаті, вона використовує сенсори смартфону: акселерометр (відстежує рухи й вібрацію пристрою), камеру, мікрофон, сенсор зовнішнього освітлення. Також додаток вміє аналізувати різкі втрати потужності телефоном.

Читайте також: Генпрокуратура ФРН не виявила доказів американського шпигунства

Додаток був розроблений за участю Фонду свободи преси і The Guardian. Громадськість зустріла його суперечливо: дехто зрадів можливості захистити себе - інші кажуть, що не довіряють Сноудену.

Безкоштовна програма Haven уже доступна в Google Play. Її встановили більше 50 тисяч осіб.

Колишній програміст АНБ Едвард Сноуден з 2013 року проживає у Росії, де він отримав притулок. У США йому загрожує покарання за звинуваченням у державній зраді, оскільки він розголосив секретну інформацію про роботу АНБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-