Вимоги Трампа до провайдерів загальмують інтернет - Forbes

Вимоги Трампа до провайдерів загальмують інтернет - Forbes

Укрінформ
Скасування минулого тижня адміністрацією Трампа принципу мережевого нейтралітету, спрямоване начебто на розвиток бізнесу в інтернет-середовищі, здатне лише уповільнити трафік та підняти ціни за послуги в мережі.

Про це пише видання Forbes.

"Ні для кого не є секретом, що адміністрація Трампа виступає за інтереси ділових кіл. Серед іншого він зосередився на спробах скасувати норми, що обмежують окремі галузі, у прагненні сприяти зростанню. Недавнє скасування правил мережевого нейтралітету – одна з останніх його змін, що потрапили в заголовки", - зазначає видання.

Сам термін "мережевий нейтралітет" і його ідея полягають у тому, що провайдери повинні забезпечувати надання контенту й доступу до сайтів на однакових умовах, з однаковою швидкістю. Наприклад, інтернет-провайдери не могли брати додаткову плату за потокове відео компанії Netflix для того, щоб його трансляція відбувалась з нормальною швидкістю. Іншими словами, канали передачі інформації мали бути повністю відкритими як для трансляції відео, так і для електронного листування.

Тепер же, зі скасуванням принципу мережевого нейтралітету, провайдери зможуть стягувати більшу плату з постачальників контенту, що відобразиться на ціні послуг, а також потенційно блокувати окремі сайти, якщо вони не платитимуть додаткових грошей. І це начебто має зміцнити бізнес у інтернет-середовищі.

Читайте також: У США попереджають про "кібер-халіфат" ІДІЛ

Противники ж цього рішення Трампа наголошують, що воно призведе лише до введення штучних обмежень. Це фактично зменшить доступні послуги, пише видання. Багато постачальників контенту будуть просто не в змозі сплачувати додатково інтернет-провайдерам. Крім того, це збільшить витрати для споживачів, оскільки постачальники контенту безумовно перераховуватимуть додаткові витрати на своїх клієнтів.

"З точки зору споживачів, наслідки, очевидно, будуть реальними й матеріальними для більшості з нас: повільніше обслуговування та більш обмежений вибір. Це потрібно тлумачити як політичні погляди (адміністрації Трампа – ред.) , але не просто як причину та наслідки", - зауважує Forbes.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-