Штучний інтелект записав альбом у стилі Black Metal

Штучний інтелект записав альбом у стилі Black Metal

Відео
Укрінформ
Нейромережа створила музичні треки в стилі Black Metal, які дуже нагадують твори людей.

Назви композицій, як і музика, були згенеровані без участі людини, пише "Новое время" з посиланням на Futurism.

Альбом під назвою Coditany of Timeness був створений в рамках проекту Dadabots, яким керують музиканти і дослідники в галузі штучного інтелекту CJ Carr і Зак Зуковски. Для створення музики вони використовують модифікований алгоритм SampleRNN.

Програмне забезпечення розбило на частини музику нью-йоркської black metal-групи Krallice з їхнього альбому Diotima. Відрізки композицій були завантажені в нейронну мережу для аналізу. Нейромережа прослуховувала фрагмент і намагалася вгадати, який уривок буде наступним. Навчання вважалося успішним, якщо програма вгадувала вірно.

"На початку навчання звуки, які він виробляє, дуже галасливі, гротескні і текстурні. По мірі того, як він покращує своє навчання, ви починаєте чути вже елементи оригінальної музики, яких поступово з'являється дедалі більше й більше", - зазначають розробники.

Читайте також: Китайці показали розумних роботів і новий тип супермаркетів

Пішло більше трьох днів і п'яти мільйонів циклів навчання на те, щоб музика дійсно почала нагадувати жанр Black Metal. Отриманий в результаті альбом складається всього з п'яти композицій.

Зазначається, що методи машинного навчання дозволяють штучному інтелекту проаналізувати величезну кількість контенту і видати щось зовсім нове на основі цих даних. Практика показує, що це можна використовувати для створення різних творів мистецтва - як музики, так і, наприклад, картин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-