Астрономи роздивилися галактики з

Астрономи роздивилися галактики з "дитинства" Всесвіту

Відео
Укрінформ
Астрономи, що працюють з приймачем MUSE на телескопі VLT у Чилі, завершили найглибший спектроскопічний огляд в історії.

Про це повідомляється в прес-релізі на сайті Європейської південної обсерваторії ESO.

"У надглибокому полі Hubble Ultra Deep Field (HUDF) вони виміряли фізичні параметри 1600 дуже слабких галактик, в тому числі 72, яких раніше не реєстрували, і відстані до них", - йдеться в повідомленні.

Група дослідників під керівництвом Ролана Бекона з Ліонського університету спостерігала ділянку південного неба в області сузір'я Печі. Дані MUSE дозволили вивчити дуже слабкі і далекі галактики, що з'явилися близько 13 млрд років тому, коли Всесвіт був ще дуже молодий. Галактики, які реєструє приймач, в 100 разів тьмяніші тих, що вдавалося зафіксувати в попередніх оглядах.

Читайте також: Hubble зняв найближчий до Сонця вибух наднової зірки

Ще однією важливою знахідкою стала систематична реєстрація яскравих водневих гало навколо галактик раннього Всесвіту. Це дозволить астрономам дізнатися, як потоки речовини потрапляють в ранні галактики і виходять з них. В опублікованій серії статей також йдеться, що отримані дані можуть використовуватися для дослідження ролі слабких галактик в епоху космічної реіонізації (почалася лише через 380 тисяч років після Великого вибуху), частоти злиття галактик молодого Всесвіту, галактик вітрів, зореутворення, а також картографування рухів зірок у ранньому Всесвіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-