Штучний інтелект Facebook рятуватиме самогубців

Штучний інтелект Facebook рятуватиме самогубців

Укрінформ
Штучний інтелект і спеціальні алгоритми соціальної мережі Facebook будуть відслідковувати сторінки потенційних самогубців.

Про це йдеться в офіційному блозі Facebook, передає телеканал CNBC.

У повідомленні компанії вказують, що "цей крок є частиною зусиль соціального медіа-гіганта, спрямованих на допомогу у створенні безпечної спільноти Facebook".

Протягом останнього місяця, завдяки новим інструментам фахівці Facebook зв'язалися з понад 100 людьми, які перебували на грані самогубства, і підкреслюють важливість штучного інтелекту, який фактично рятує людські життя.

Алгоритми соціальної мережі дуже швидко ідентифікують потенційні сигнали про допомогу (наприклад, у публічних дописах і коментарях) і надають відповідні дані спеціалістам Facebook, які перебувають на зв’язку 24 години на добу по всьому світу.

Штучний інтелект не обмежується аналізом текстових повідомлень: аналізуються також повідомлення в картинках та прямих трансляціях користувачів.

Читайте також: Facebook і Twitter допоможуть у розслідуванні втручання Росії у Brexit - ЗМІ

В компанії є команда Community Operations - в неї входять фахівці, що мають спеціальну підготовку з питань психічного здоров'я. Саме вони переглядають звіти про можливих виявлених самовбивць, пише Еспресо.

Цю програму почали після кількох гучних випадків спроб самогубств, які транслювалися на Facebook Live.  Раніше Facebook просив своїх користувачів повідомляти про будь-який потенційно суїцідальний зміст, який вони знаходять, проте це не дало очікуваної результативності.

Зараз технології покращують. В майбутньому штучний інтелект Facebook зможе розуміти та сприймати велику гаму смислових відтінків слів і, крім, потенційних самогубців, виявляти погрози та знущання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-