Україна налагодила виробництво ракет для реактивних систем

Україна налагодила виробництво ракет для реактивних систем

Укрінформ
На сьогодні вже закрито дефіцит ракет для систем залпового вогню за рахунок власного українського виробництва.

Про це заявив журналістам секретар РНБО Олександр Турчинов під час ознайомлення з виробничим майданчиком холдингової компанії «Артем», де, зокрема, виготовляють корпусні деталі для «Вільхи», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вже сьогодні ми зняли дефіцит, який виник у військах у 2014 році, що стосується забезпечення українських систем залпового вогню. І це для нас дуже принципово і важливо тому, що ця проблема загострилась після того, як ми втратили на арсеналах значну частину наших боєприпасів», - заявив Турчинов.

Секретар РНБО повідомив, що наразі Україна виготовляє ракети для РСЗВ починаючи від корпусів і завершуючи бойовою частиною.

«Ракети вже поставляються. Поки це, скажемо так, відновлення завдяки нашим технологіям тих ракет, які вироблялися ще в Радянському Союзі, але ми також уже повністю перейшли і до виробництва української ракети, починаючи від ракетного двигуна і завершуючи бойовою частиною, виробництвом корпусів. І що стосується електронного обладнання, системи управлінням вогнем, то тут якраз українські розробки обійшли наших російських конкурентів», - сказав Турчинов.

Читайте також: Турчинов сказав, коли випробують “Вільху”, що б’є на 120 кілометрів

Секретар РНБО повідомив, що серійне виробництво ракет для РСЗВ на заводі «Артем» розпочнеться наступного року, хоча, додав він, ракети вже надходять звідси у війська. За його словами, технологічна лінія здатна забезпечити фактично весь спектр ракет для РСЗВ починаючи від калібру 300 міліметрів і менше. У подальшому можливе розширення виробництва. Турчинов додав, що лише виробництво ракет для «Вільхи» завантажить лінію на роки вперед.

Ракетний комплекс "Вільха" за тактико-технічними характеристиками перевершує ракетний комплекс "Точка-У", максимальна дальність ураження якого становить 120 км.

Усі складові ракети "Вільха" вироблені в Україні, зокрема нова система управління, нове ракетне паливо й нова бойова частина.

Одна з особливостей нового ракетного комплексу - система управління ракетою, яка передбачає корекцію польоту ракети завдяки імпульсним двигунам.

Ракета здатна нести різні бойові частини залежно від призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-