NASA показало, як вони будують ракету для польоту на Марс

NASA показало, як вони будують ракету для польоту на Марс

Фото
Укрінформ
Фотографу Вінсенту Фурньє надали ексклюзивний доступ до тестування та підготовки ракети-носія, яку запустять 2019 року.

Про це повідомляє Ракурс із посиланням на Wired.

Будівництво і тестування ракети-носія SLS, яка має відправити на Марс капсулу «Оріон», NASA дозволили відвідати фотографу Вінсенту Фурньє.

Впродовж 20 днів фотограф працював на п’яти об’єктах, фіксуючи роботу інженерів.

Спочатку інженери моделюють все, починаючи від орієнтації частин ракети і до того, як коливання двигуна впливають на компоненти пускової системи. Крім того, вони будують маленькі моделі ракети і випробовують їх у аеродинамічних тунелях.

Спеціалісти Військово-морського флоту тестують капсулу для тренувань з евакуації космонавтів із океану після приземлення. Ще одну модель капсули випробовують електрикою на випадок влучання блискавки. Таким чином, NASA розробляє інструкції, які стануть у нагоді космонавтам при виникненні надзвичайної ситуації. Для того, щоб отримати допуск до польоту, тестову версію двигуна RS-25 кріплять гвинтами до випробувального стенду NASA і запускають на 500 сек у такій же послідовності, як і при штатному запуску.

2019 року NASA запустить капсулу «Оріон» на складну 25-денну траєкторію. SLS стане найпотужнішою ракетою-носієм, коли-небудь побудованою людьми. Потім капсула пройде 245,131 миль від Землі, обернеться навколо Місяця і повернеться в атмосферу Землі на швидкості 24,5 милі/год.

Читайте також: Астрономи виявили незвичний "міжзоряний" астероїд

На початку 2020-х років NASA повторить запуск, але з екіпажем — ця місія має відправити людей так далеко у космос, як ніколи раніше.

Нагадаємо, з космодрому агентства NASA, що в американському штаті Вірджинія, відбувся успішний запуск ракети-носія середнього класу Antares-230. У будівництві ракети брали участь українські підприємства.

NASA показало, як будують ракету для польоту на Марс

Фото: Wired

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-