NASA випробує реактор для польоту на Марс

NASA випробує реактор для польоту на Марс

Укрінформ
Представники NASA запланували в найближчі місяці провести випробування ядерного реактора, який призначений для забезпечення енергією марсіанських місій.

Новий проект отримав назву Kilopower, перші тести повинні пройти в листопаді і на початку 2018 року, повідомляє espreso.tv з посиланням на сайт NASA.

"Програма випробувань Kilopower дасть нам впевненість в тому, що ця технологія готова для розвитку космічних польотів. Ми будемо перевіряти аналітичні моделі для того, щоб зрозуміти, наскільки добре працює обладнання", - пояснює Лі Мейсон, головний технолог з питань енергетики та зберігання енергії.

Новий тип пристрою для отримання енергії складається з ядерного реактора, двигуна Стірлінга і генератора змінного струму. Перший виділяє тепло, другий перетворює його на механічну енергію, а третій перетворює енергію руху в електричну.

Читайте також: NASA показало запуск корабля для польотів на Місяць і Марс

"Простір ядерного реактора може служити джерелом енергії високої щільності з можливістю працювати незалежно від сонячної енергії. Такий реактор може працювати в дуже жорстких умовах, таких як поверхня Марса", - зазначає Патрік МакКлюр, керівник проекту Kilopower в Національній лабораторії в Лос-Аламосі.

Планується, що нова реакторна установка забезпечить безперебійну подачу електроенергії під час пілотованого польоту на Марс. Технологія дозволяє безперервно виробляти від однієї установки до десяти кіловат електроенергії протягом десяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-