У держбюджет вперше заклали гроші на інновації – 50 мільйонів

У держбюджет вперше заклали гроші на інновації – 50 мільйонів

Укрінформ
У проекті бюджету-2018 уряд заклав 50 млн грн на фінансування підтримки інновацій. 

На цьому перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів наголосив під час заходів з нагоди 25-ої річниці партнерства Групи Світового банку з Україною, повідомляє прес-служба МЕРТ. 

“Ми є свідками та творцями початку великої історії успіху України і розуміємо виклики, що стоять перед нами. За три роки нам вдалося стабілізувати країну та перейти від кризи до економічного зростання. Ми застосували непрості та жорсткі, але рішучі та необхідні реформи, які дозволяють провести капітальний ремонт країни», - наголосив Кубів. 

За його словами, валютні резерви зросли до понад $18 млрд у жовтні 2017 року; інфляція зменшилася з 43% в 2015 році до 12,4% у 2016 році; зміцніла банківська система та реструктуризовані зовнішні боргові зобов’язання, індекс промислової продукції зріс на 2,8% у 2016 році, комплексно реформується вкрай корумпований газовий сектор, а зростання ВВП склало 2,3% у 2016 році. 

Читайте також: Нацкомісія назвала причини можливого зростання тарифів на світло

«Ми прагнемо росту ВВП у 5-7%, відтак Україна може та повинна інтегруватися у світовий ланцюг доданої вартості, стати світовим виробничим та логістичним хабом, зосереджуючись на високих технологіях та інноваціях», - наголосив перший віце-прем’єр-міністр. Він додав, що Україна сьогодні перебуває у процесі трансформації виробництв у виробництва з високою доданою вартістю і є одним зі світових лідерів у галузі високотехнологічного інжинірингу. 

«Нещодавно уряд створив Раду інноваційних технологій у відповідь на запит бізнесу. Ця рада буде надавати рекомендації уряду щодо українських хай-тек кластерів і еко-системи, переробної промисловості та виробництв з високою доданою вартістю», - поінформував Кубів. Уряд, за його словами, вперше закладає в проект бюджету на 2018 рік фінансування Фонду підтримки інновацій – 50 млн грн. 

Перший віце-прем'єр-міністр зауважив, що Кабінет міністрів України продовжить підтримувати стратегічний розвиток інноваційної діяльності для підтримання конкурентоздатності України за 7 напрямками, серед яких - енергетика та агропромисловість, авіа-, судно- та ракетобудування, нанотехніка та робототехніка, медицина та фармацевтика, охорона навколишнього середовища. 

“Ми прагнемо створити в Україні замкнену екосистему підтримки інвестицій та інновацій, яка дозволить активно розвивати інновації та технології в Україні для зростання економіки та добробуту громадян”, - зазначив Кубів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-