Вчені винайшли пристрій, що здатен “прокачати” мозок

Вчені винайшли пристрій, що здатен “прокачати” мозок

Укрінформ
Дослідники з HRL Laboratories та Університету Макгілла в Монреалі розробили пристрій, який підвищує здатність до навчання.

Проект був розроблений за фінансування Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США (DARPA), повідомляє Daily Mail.

"Пристрій, який описується як "неінвазивна транскраніальна стимуляція постійним струмом" (tDCS), застосовує струм до префронтальної кори головного мозку, що призводить до змін у взаємодії між різними ділянками мозку та збільшує здатність до навчання", - йдеться у повідомленні.

За словами головного дослідника доктора Правена Піллі, струм застосовується до саме тієї ділянки мозку, яка відповідає за когнітивні функції, такі як пам’ять та ухвалення рішень.

Експерти стверджують, що новий пристрій може збільшити здатність до навчання на 40%.

Пристрій був випробуваний на макаках, які повинні були визначити місце, де лежить їжа, за допомогою візуальних позначок. Щоб навчитися визначати зв'язок між мітками і їжею, тваринам знадобилося 22 спроби. Однак після стимуляції постійним струмом вони навчалися це робити лише за 12 спроб.

Читайте також: Вибухові потоки: вчені розкрили таємницю Бермудського трикутника

Зазначається, що пристрій може стати широко використовуваним через п’ять-десять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-