Не бензином єдиним: в Австралії розпочалися змагання “сонячних” електрокарів

Не бензином єдиним: в Австралії розпочалися змагання “сонячних” електрокарів

Укрінформ
Змагання електромобілів на сонячній енергії розпочалося в неділю, 8 жовтня, в Австралії. 

Про це повідомляє DW.

"42 машини, які живляться лише завдяки сонячним панелям, вирушили з північного міста Дарвін до південного порту Аделаїда через австралійську пустелю. Більшість учасників ралі, як очікується, подолають маршрут за тиждень. Середня швидкість електромобіля на сонячних батареях становить близько 90-100 кілометрів на годину", - зазначається у повідомленні.

Ралі відбувається раз на два роки. Серед учасників цьогорічних перегонів - команди з Німеччини, Японії, США, Великої Британії, Польщі, Малайзії, Таїланду, Тайваню, Бельгії, Швеції, Ірану, Південної Кореї, Індії, Гонконгу, Південної Африки, Туреччини, Канади та самої Австралії.

У 2015 році переможцем змагань стала нідерландська команда Nuon з Технологічного університету Дельфта, однак цьогоріч на кваліфікації хороший результат показала бельгійська команда Punch Powertrain, яка має високі шанси обійти попереднього переможця.

Читайте також: General Mortors анонсувала 20 нових електрокарів

Перегони частково фінансуються Північною територією Австралії, з бюджету якої виділено на змагання 250 тисяч австралійських доларів (понад 194 тисячі доларів США). Перед регіоном поставлено завдання, щоб до 2030 року половина використовуваної енергії надходила з відновлюваних джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-