Засновник Apple нагородив

Засновник Apple нагородив "білих" хакерів

Фото
Укрінформ
У суботу, 30 вересня в Києві в салоні найбільшого в світі літака Ан-225 «Мрія» пройшла церемонія нагородження кращих учасників баг-хантінг марафону HackIT Cup, - "білих" хакерів, які шукали уразливості в програмних продуктах.

Вручав призові премії співзасновник компанії Apple Computer Стів Возняк і автор пакету програмного забезпечення для шифрування електронної пошти PGP Філіпп Циммерман.

Марафон проходив з 23 по 30 вересня в Харкові і Києві в рамках III Міжнародного форуму з кібербезпеки HackIT-2017.

Призовий фонд кубка - 25 000 хакенів (1 хакен =1 долару США).

Як повідомляє сайт Hackit.ua, учасниками марафону стали 30 "білих " хакерів" з усього світу: Україна, Франція, Німеччина, Швеція, Пакистан, Індія, Єгипет, Росія, Бельгія, США, Ірак, Нідерланди.

Учасники марафону перевірили на міцність 5 програмних продуктів, які для злому надали їх власники - великі українські компанії.

“Такий злам програмного забезпечення на прохання його створювачів називається "білим хакерством", - пояснив організатор міжнародного форуму з кібербезпеки HackIT Микита Книш. - Ми вже кілька років працюємо над створенням в Україні спільноти фахівців з кібербезпеки. Марафон - спосіб привернути і заохотити кращих. Хто знайде більше вразливостей, отримає найбільшу частку призового фонду в 25 тисяч хакенів".

Читайте також: У Києві відкрили «колиску» інновацій та IT-технологій

Треба уточнити, що хакени — спеціальна українська криптовалюта для тих, хто надає і отримує послуги у сфері кібербезпеки. Її презентація відбулася на форумі HackIT 23 вересня. За номіналом 1 хакен дорівнює 1 долару.

У роботі форуму взяли участь найбільші експерти кібербезпеки з усього світу. На HackIT-2017 відбувся перший публічний виступ в Україні Раяна Лекі (підприємець і хакер з світовим визнанням, засновник компанії CryptoSeal, що стала частиною CloudFlare — одного з найбільших у світі сервісів захисту від DDoS-атак).

Церемонія нагородження кращих учасників баг-хантинг марафону HackIT Cup у Києві / Фото: Худякова Олена. Укрінформ

HackIT-2017 став першим великим професійним заходом, де фахівці обговорили недавню атаку вірусу NotPetya. Тут також було представлено понад 20 доповідей та воркшопів, конкурс стартапів в області кібербезпеки, конкурс «Кібердетектив» і змагання CTF в кіберспортивному стилі.

Ідею з нагородженням всередині літака «Мрія» запропонував генеральний партнер форуму HackIT - проект CyberGuard державної компанії «Укроборонпром».

"Мрія" для нас - яскравий приклад того, що в Україні є люди, здатні створити найбільший у світі літак, - пояснив Микита Книш. - А приклад Стіва Возняка, який створив одну з найбільших у світі компаній показує, що успіх приходить до того, хто вміє think different - мислити по-іншому».

Як відомо, HackIT – щорічний міжнародний форум з кібербезпеки, в якому беруть участь дослідники і розробники в галузі кібербезпеки, IT-фахівці і власники компаній, експерти з-за кордону, студенти найбільших технічних вузів.

Фото: Укрінформ / О.Худякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-