Австралія створить «власне NASA»

Австралія створить «власне NASA»

Укрінформ
Австралія має намір створити власне космічне агентство, яке опікуватиметься вивченням космічного простору в мирних цілях, розробкою і впровадженням нових технологій.

Про плани створити «власне NASA» заявив міністр освіти Австралії Саймон Бірмінгем під час Міжнародного астронавтичного конгресу в Аделаїді, повідомляє телекомпанія SkyNews

«Це (створення космічного агентства. - Ред.) має велике значення для науки та промисловості... Ми хочемо переконатися, що Австралія перебуває на передньому краї, використовуючи ці можливості та створюючи тут нові робочі місця та інвестиції», - заявив міністр.

Читайте також: NASA показало останні хвилини Cassini

За його словами, структура агентства, його розташування та фінансування будуть визначені впродовж наступного року, зокрема кошти на створення відомства, ймовірно, будуть заплановані у травневому бюджеті.

Наразі в Австралії діє Інститут космічних досліджень (Australian Space Research Institute), який було створено на початку 90-х років, однак він, на відміну від космічних агентств інших країн, не отримує безпосереднього державного фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-