Гройсман привітав винахідників і раціоналізаторів зі святом

Гройсман привітав винахідників і раціоналізаторів зі святом

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав усіх українських винахідників, раціоналізаторів, науковців і стартаперів із професійним святом, побажавши їм нових творчих задумів, геніальних рішень та реалізації найсміливіших проектів.

Привітання Прем'єра розміщене на Урядовому порталі.

"Вітаю усіх винахідників, раціоналізаторів, науковців, стартаперів із професійним святом і бажаю нових творчих задумок та геніальних рішень, реалізації найсміливіших проектів, а також - надійних інвесторів", - йдеться у привітанні.

За словами Прем'єра, сучасний інноваційний розвиток докорінно змінює уявлення про навколишній світ і можливості людини, науки та економіки. І щоб бути у фарватері актуальних процесів глобального сьогодення, нашій країні необхідні нестандартні ідеї та рішення, що дасть змогу посилити економічний ефект від розроблення нових технологій, підкреслив Гройсман.

Він нагадав, що Україна завжди була багата на геніїв, які прославили її винаходами, що змінювали історію людства. "Ігор Сікорський захоплював сучасників своїми літаками і гелікоптерами, які били усі світові рекорди. Іван Пулюй створив прообраз рентгенівського апарата за 14 років до винаходу Рентгена. А іменем Юрія Кондратюка, одного з піонерів ракетної техніки, названі траєкторія польоту на Місяць і кратер на супутнику Землі. Багато українських винахідників та раціоналізаторів увійшли в історію не лише інженерної думки, а і усієї цивілізації загалом", - підкреслив глава уряду.

За його словами, щороку в Україні з’являються десятки нових хабів, запускаються перспективні стартапи, креативні молоді люди працюють над проектами, які здатні зробити світ кращим. У Києві відкрито перший в Україні інноваційний парк, який об’єднує на одній території креативні компанії, інноваційні проекти та освітні майданчики, зауважив Прем'єр.

Читайте також: Прем'єр: 2018 року зростання ВВП може перевищити 3%

Зі свого боку, наголосив він, уряд поглиблює політику поліпшення інвестиційного клімату, дерегуляцію, закладає підмурок та створює необхідні умови для побудови креативної економіки.

"У 2018 році буде створено фонд підтримки стартапів, який, я впевнений, стане надійною державною допомогою для сміливих та перспективних проектів. Україна має величезний людський та інтелектуальний потенціал, для реалізації якого необхідно створити належні умови", - наголосив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-