У британському місті парамедики їздитимуть

У британському місті парамедики їздитимуть "швидкою" із сонячними панелями

Фото
Укрінформ
В британському місті Пітерборо представили перший автомобіль "швидкої" допомоги, що оснащений сонячними батареями.

Тож відтепер бригада парамедиків рятуватиме не лише життя, а й екологію, повідомляє Ecotown з посиланням на The Peterborough Examiner. 

"Цей проект має допомогти досягти конкретної мети – скоротити викиди парникових газів на 26%. Така ціль закладена в плані дій по боротьбі зі змінами клімату у Великобританії. Для цього Пітерборо співпрацює з ірландською програмою Acetech і ICLEI Canada. Спільно вони будуть займатися установкою сонячних панелей, керуватимуть системами і контролюватимуть споживання енергії і рівень викидів парникових газів", - йдеться у публікації.

Щодо нових карет "швидкої", то від звичайних їх відрізнятиме зелене маркування та логотип на корпусі. Цілодобово протягом трьох місяців дані "швидких" із сонячними панелями аналізуватимуть і порівнюватимуть з показниками стандартних транспортних засобів: включаючи пробіг і простій, відстань і швидкість, погодні умови тощо. Британці сподіваються, що "сонячні" автомобілі "швидкої" скоротять споживання електрики і палива.

Читайте також: Супрун анонсує курси парамедиків для фельдшерів "швидкої"

Автівки оснастили найлегшими з доступних на ринку сонячних панелей, що виробляють до 14 ампер. Такі ж панелі встановлюють на яхтах. Вони спеціально призначені, щоб витримувати суворі умови роботи: екстремальні температури, вітер і вібрації.

Фото: The Peterborough Examiner

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-