В Австралії розробили робота для дослідження антарктичних глибин

В Австралії розробили робота для дослідження антарктичних глибин

Укрінформ
Дослідники Австралійського морського коледжу Лонсестона розробили унікальну машину-робота «Nupiri muka» (на мові аборигенів Тасманії означає «Око моря») для дослідження антарктичних глибин.

Про це повідомляє news.com.

«Nupiri muka - новітній і один з найдосконаліших підводних апаратів у світі для використання під морською кригою та у шельфових льодовиках. Його створення дозволить нам ще більше зміцнити австралійську репутацію в області виготовлення техніки для роботи в екстремальних умовах і допоможе налагодити тісні зв'язки з міжнародним дослідницьким співтовариством», - сказав професор Австралійського морського коледжу Ніл Бозе.

Новий австралійський підводний апарат вартістю 5 мільйонів доларів здатний пірнати на глибину до 5000 метрів і може бути керованим з відстані тисячі кілометрів, що дозволить дослідникам холодних глибин антарктичних вод навіть не ступати на крижаний континент, а керувати проектом з лабораторії.

Машина світового класу є частиною дослідницької ініціативи з вивчення ролі Антарктики і Південного океану в світовому кліматі. Кошторис проекту складає 24 млн. дол. США і частково фінансується Австралійською дослідницькою радою федерального уряду.

Читайте також: На півдні Австралії влаштують концерт до Дня незалежності

Спеціальний каркас корабля робить його ідеальним для навігації у складних умовах під кригою і дає змогу просуватися на відстань понад 140 км протягом 24 годин на одному заряді акумулятора.

Очікується, що Nupiri muka приступить до виконання своєї першої антарктичної місії у 2018 чи 2019 роках, але спочатку повинен пройти другу серію практичних випробувань біля узбережжя Тасманії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-