Disney припиняє співпрацю із Netflix та запускає власну стрімінгову платформу

Disney припиняє співпрацю із Netflix та запускає власну стрімінгову платформу

Укрінформ
Компанія Disney оголосила про припинення співпраці з американським провайдером інтернет-телебачення Netflix і запуск власної стрімінгової платформи.

Для цього вона вже купила розробника стрімінгових сервісів BAMTech, інформує mediasapiens.ua із посиланням на СNN Money. 

Кабельні мережі Disney, такі, як ESPN, все ще приносять більшу частину прибутку компанії. Однак ця частка останніми роками знизилася, оскільки глядачі змінюють спосіб, у який вони переглядають розважальний контент. Тому запуск нового сервісу експерти розглядають як спробу підлаштуватися до нових звичок глядачів. За контрольний пакет акцій (51% і більше) у BAMTech Disney заплатить $1,58 мільярда.

Компанія заявила, що в 2018 році буде запущено стрімінговий сервіс під брендом ESPN, а в 2019 - окремий сервіс Disney. На новій платформі планують показати «Історію іграшок 4», сиквел «Холодного серця» та ігрову версію «Короля-лева».

Після новини про припинення співпраці акції Netflix впали у ціні на 5%, проте потім скоротили падіння до 1,6%.

Читайте також: Netflix дозволяє скачувати фільми і серіали

Нещодавно дослідницький підрозділ Disney Research та Каліфорнійський технологічний інститут використали нейромережу, аби дослідити реакцію людей на фільми.  Мережа навчилася самостійно передбачати, в якому місці фільму глядачі почнуть сміятися або посміхатися. Однак наразі нейромережа не вміє розпізнавати сум чи страх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-