Apple побудує три заводи в США - Трамп

Apple побудує три заводи в США - Трамп

Укрінформ
Президент Дональд Трамп заявив, що компанія Apple побудує в США три великі заводи.

Про це американський лідер сказав це в інтерв'ю The Wall Street Journal, повідомляє The Verge.

"Трамп сказав, що генеральний директор Apple Тім Кук подзвонив йому і зобов'язався побудувати "три великі заводи, прекрасні заводи" в Сполучених Штатах", - йдеться в повідомленні.

Інших деталей проекту Трамп не розкрив.

Apple відмовляється коментувати цю інформацію.

Читайте також: Трамп просить Apple, Microsoft і Amazon "апгрейдити" Білий дім

Зараз Apple виробляє в США тільки Mac Pro, а основне її виробництво розміщене в основному за межами країни (там, де воно обходиться дешевше). Як зазначає The Verge, якщо заява Трампа підтвердиться, це означатиме серйозну зміну в політиці компанії.

Раніше Трамп, який на інавгурації назвав пріоритетом американські товари і американських працівників, критикував Apple за те, що її продукція виробляється в Китаї. У лютому на зборах акціонерів Кук повідомив, що до 2016 р. Apple заплатила $50 млрд американським постачальникам, ці дані були публічно оголошені вперше. В інтерв'ю CNBC у травні Кук це повторив і додав, що Apple створила 2 млн робочих місць у США, в тому числі 80 000 – безпосередньо в компанії, а решта припадає на компанії, які співпрацюють з Apple. Він також сказав, що Apple має намір створити фонд в $1 млрд для інвестицій в американські компанії, які налагодили технологічно складне виробництво.

Фото: Shawn Thew-Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-