Вчені показали новий супутник

Вчені показали новий супутник "Венера" для відстеження змін клімату

Відео
Укрінформ
Нову супутникову систему для відстеження змін клімату презентували французькі та ізраїльські вчені. Вона допоможе науковцям точніше визначати зміни, прогнозувати наслідки і пропонувати протидію антропогенному впливу на атмосферу.

Про це повідомляє "5 канал".

Космічний апарат під назвою "Венера" розробники називають унікальним. З орбіти він стежитиме, як діяльність людини впливає на зелені насадження і водойми. А також фіксуватиме викиди вуглекислого газу. 

Революційною ж вчені називають швидкість, з якою "Венера" облітатиме Землю. За кожним з обраних для дослідження 110-ти пунктів у 40-ка країнах апарат спостерігатиме через кожні два дні.

Мета проекту – збирати докази того, як глобальне потепління і людина змінюють своєрідні екосистеми – африканські савани, тропічні ліси, вічну мерзлоту в тундрі. А також спрогнозувати, яке майбутнє чекає на людство з нинішніми темпами знищення зелених насаджень. 

До маршруту "Венери" намагалися включити якомога більше різноманітних територій на 5-ти континентах. З орбіти апарат робитиме їх високоточні знімки.

Жан-Ів Ле Галь, голова Французького національного центру досліджень космосу, говорить: "Венера – це французько-ізраїльський супутник... Цей супутник слугуватиме для боротьби зі зміною клімату. А технологічна ціль у тому, що ми вперше використаємо плазмовий двигун, розроблений в Ізраїлі».

Запустити "Венеру" планують 1-го серпня з Французької Гвіани.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-