Для гаджетів винайшли зарядку, якій не потрібна розетка

Для гаджетів винайшли зарядку, якій не потрібна розетка

Відео
Укрінформ
Студент із Білорусі Михайло Вага винайшов кишеньковий генератор електрики HandEnergy, що дозволяє заряджати гаджети без використання розетки.

Як повідомляє Macdigger, пристрій нагадує за формою іграшку Powerball: просто потрібно його розкручувати, щоб отримати електроенергію.

"Всередині HandEnergy знаходиться потужний ротор, який запускається поворотом стартового кільця. Швидкість обертання складає 5000 оборотів за хвилину. Він продукує створення електроенергії, яка трансформується в струм. Кишеньковий генератор обладнаний акумулятором на 1000 мАг і USB-роз'ємом в 5В, 1А - від нього можна зарядити будь-які гаджети, починаючи від смартфонів і планшетів, закінчуючи "розумними" годинниками, фітнес-трекерами і камерами. Вага успішно зібрав кошти на виробництво пристрою: винахідник планує продавати його скрізь — від США до Японії", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кабмін розробляє нові норми для використання комп'ютерної техніки

Перевага HandEnergy над зовнішніми акумуляторами полягає в тому, що генератор не потрібно заряджати — енергія виробляється при обертанні і накопичується всередині пристрою. Крім того, девайс допомагає тренувати м'язи рук і грудні м'язи.

Спочатку задумувався девайс як зарядний пристрій, але потім навколо нього з'явилася ціла екосистема і програма з безліччю функцій. Користувач може бачити рівень заряду, встановлювати рівень генерації енергії, а також подивитися статистику і знайти себе в топ-100 всіх користувачів HandEnergy. Гаджет схожий на гіроскопічний тренажер - і його дійсно можна використовувати для тренувань.

Зараз команда завершує збір коштів на виробництво першої партії пристроїв на Indiegogo. Коли HandEnergy отримають всі, хто брав участь у краудфандинговій кампанії, їх продаватимуть через інтернет і оптові мережі. За словами винахідника, зараз до нього звертаються оптові розповсюджувачі з усіх континентів. Вартість HandEnergy становить 79 доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-