Протидія хакерам: Порошенко сподівається на ефективність робочої групи Україна-ЄС

Протидія хакерам: Порошенко сподівається на ефективність робочої групи Україна-ЄС

Укрінформ
Президент Петро Порошенко очікує, що робоча група Україна-ЄС зі стратегічної комунікації підвищить ефективність реагування на хакерські кампанії з боку Росії.

Про це він сказав під час спільної прес-конференції за результатами пленарного засідання 19-го саміту Україна-ЄС, інформує прес-служба Глави держави.

«Очікую, що створення неформальної робочої групи Україна-ЄС зі стратегічної комунікації підвищить нашу ефективність реагування на хакерські та дезінформаційні кампанії з боку Російської Федерації не лише проти України, але і проти всіх країн Європейського Союзу», - наголосив Порошенко.

 Раніше повідомлялося, що СБУ встановила причетність спецслужб РФ до кібератаки, що відбулась 27 червня на державні установи, об'єкти фінансового, енергетичного, транспортного секторів, а також приватні підприємства України за допомогою вірусу Petya.A. 

Читайте також: Порошенко каже про перспективи поступового зниження плати за роумінг з ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня хакерських атак зазнали сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго", Дніпровська електроенергетична система та багато інших важливих структур. 

Масштабна хакерська атака, що розпочалася в Україні, зачепила й інші країни. Значної шкоди було завдано в Італії, країнах Центральної Європи та Ізраїлі. У Німеччині уражена система центрального офісу компанії Nivea Beiersdorf у Гамбурзі. У Росії атаки зазнала державна корпорація «Роснефть». 28 червня комп'ютерний вірус-вимагач Petya.А поширився на країни Азії. В Індії через кібератаки вийшла з ладу система управління вантажами найбільшого порту країни. Збої зафіксували і в Китаї, однак їх масштаби не були настільки значними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-