Вчені у США виявили зв'язок між Twitter-ботами

Вчені у США виявили зв'язок між Twitter-ботами "за Трампа" і "проти Макрона"

Укрінформ
Американські вчені, що досліджують комп'ютерні технології, встановили зв'язок у використанні ботів у Twitter-повідомленнях на підтримку Дональда Трампа під час виборів у США та проти Еммануеля Макрона на виборах у Франції.

Про це повідомило в четвер американське видання The Hill

"Еміліо Феррара, дослідник комп'ютерних технологій Університету Південної Каліфорнії, зробив відкриття, коли проаналізував Twitter-кампанію перед травневими виборами у Франції, пов'язану з поширенням негативної інформації про Еммануеля Макрона", - зазначається в публікації.

Феррара встановив, що багато ботів, які були використані у нападках на Макрона, були створені на початку листопада – безпосередньо перед президентськими виборами в США, а після американських виборів перейшли в "сплячий режим".

Через певний час вони знову були активовані – на цей раз поширювали позитивні заклики за лідера французького Національного фронту Марін Ле Пен та лили бруд на Макрона. На переконання команди дослідників, результати вказують на "можливе існування чорного ринку багаторівневих політичних дезінформаційних ботів".

Читайте також: НАТО і ЄС домовилися розширити співпрацю з кібероборони

Вчені провели аналіз майже 17 млн Twitter-повідомлень, при цьому Феррара та його команда виявили приблизно 100 тис. користувачів Twitter, які обговорювали витік листів з кампанії Макрона. Близько 18 тис. з них були встановлені як боти - соціальні медіа-акаунти, керовані комп'ютерними скриптами, які маскуються під фактичних користувачів.

Переважна більшість ботів, які активно брали участь у спілкуванні, не тільки мали історію підтримки Трампа на президентських виборах у США в листопаді, але також висловлювали крайні праві позиції. Багато з них були англомовними.

Водночас, Феррара зазначив, що масштаб залучення ботів під час французьких виборів був набагато меншим, ніж у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-