У Європолі вважають, що вірус Petya досконаліший, ніж WannaCry

У Європолі вважають, що вірус Petya досконаліший, ніж WannaCry

Укрінформ
Нинішня версія вірусу Petya - більш досконала та використовує різноманітніші вразливі місця, аніж попередник - WannaCry, хоч вони і мають подібні ознаки.

Наразі кількість жертв назвати неможливо, повідомляється у заяві виконавчого директора Європолу Роба Вайнрайта, поширеній сайтом Європолу.

"Це ще одна серйозна атака глобального впливу, хоча число жертв ще не відоме. Існують чіткі ознаки подібності з атакою WannaCry, але також є ознаки серйозніших можливостей цієї атаки, яка призначена для використання різноманітних вразливих місць”, - заявив виконавчий директор Європолу.

Він також наголосив на тому, що нинішня атака демонструє, наскільки кіберзлочинність розвивається в масштабах та є нагадуванням для підприємств та компаній щодо важливого значення вжиття заходів кібербезпеки.

У Європолі також повідомили про створення координаційної комісії, покликаної відслідковувати ситуацію. Ця комісія, перебуваючи у постійному контакті з правоохоронними органами країн, які були атаковані, займається оцінкою впливу від нападу, координує дії та об'єднує зусилля.

У разі зараження у Європолі наполегливо радять не платити злочинцям, не лише тому, що таким чином відбувається фінансування кіберзлочинців, але й тому, що немає жодних гарантій, що файли будуть відновлені.

У Європолі радять вимкнути комп'ютер, відключити пристрій від мережі, якщо він є її частиною, пізніше - відформатувати жорсткий диск, переінсталювати операційну систему та додатки. Також експерти Європолу радять створювати дві резервні копії файлів з жорсткого диску комп'ютера: віртуально у “хмарі” та  фізичному носієві інформації.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за фактами втручання в роботу комп'ютерних мереж розпочато 23 кримінальні провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-