NASA відправить корабель Parker Solar Probe на орбіту Сонця

NASA відправить корабель Parker Solar Probe на орбіту Сонця

Відео
Укрінформ
NASA відправить на орбіту Сонця апарат Parker Solar Probe. Це буде перший в історії космічний корабель, який зміг потрапити в коронарну область Сонця.

Про це повідомляє "Популярна механіка".

«Частина демонстраційного фінансування технологій NASA була використана APL і нашими партнерами в UTAS для вивчення різних холодоагентів... Але для діапазону температур, який нам потрібен (від 10°С до + 125°С) черед численні обмеження саме вода стала відмінним рішенням», — розповідає Мері Локвуд, інженер систем космічних апаратів Parker Solar Probe Лабораторії прикладної фізики Джона Хопкінса (APL).

Щоб підвищити температуру кипіння води вище позначки в 125°С, вона буде перебувати під тиском, а процес деіонізації буде позбавляти воду будь-яких мінералів, які могли б мати негативний вплив на роботу системи. Хоча TPS буде нагріватися до 1370°С, система охолодження призначена для підтримання сонячних панелей на функціональному рівні при нагріванні в 182°С або нижче. Пролітаючи крізь атмосферу Сонця, панелі будуть отримувати в 25 разів більше сонячної енергії, ніж на орбіті Землі.

NASA очікує, що під час сонячного рейсу зонд буде знаходитися в межах 6 мільйонів кілометрів від поверхні Сонця. Спеціальний щит, ширина якого становить 2,4 метра, називається системою теплового захисту (TPS) і буде захищати велику частину компонентів космічного корабля від основного теплового випромінювання. Тим не менш, сонячні панелі корабля теж будуть піддані впливу тепла і будуть вимагати надійної системи охолодження.

Складність місії зажадає від Parker Solar Probe автоматично зрушуватися і налаштовуватися, щоб TPS перебував у правильному положенні для захисту корабля. За словами Локвуд, навіть зміна кута нахилу сонячних панелей порівняно з Сонцем вимагала б збільшити ступінь охолодження на 35%.

«Неможливо зробити ці коригування з Землі, а це означає, що система повинна сама координувати свої дії... APL розробила безліч систем, включаючи управління кутом нахилу, систему пілотування та електроживлення, автономне програмне забезпечення польоту, які працюють у зв'язці з системою охолодження сонячної батареї», — пояснює Локвуд.

Передбачається, що сонячний зонд Parker стане одним з найбільш автономних космічних апаратів, які коли-небудь були випущені у космос.

Новий сонячний космічний корабель NASA буде спостерігати за тим, як енергія і тепло рухаються через сонячну корону, а також буде досліджувати поведінку сонячного вітру і енергійних сонячних частинок. Це важливо, оскільки сонячний вітер може зруйнувати супутники і вплинути на електричні мережі на Землі. «Ми повинні розуміти це космічне середовище, так само, як моряки знають океан», — заявляє NASA на сайті Parker Solar Probe.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-