Паризький авіасалон у Ле Бурже відкрився для широкого загалу

Паризький авіасалон у Ле Бурже відкрився для широкого загалу

Укрінформ
Один з найбільших авіасалонів у світі - 52-й Міжнародний паризький авіасалон Ле Бурже - цієї п'ятниці, 23 червня, відкрився для широкого загалу. 

Про це повідомляє RFI

"До недільного вечора відвідувачі можуть ознайомитися з експонатами, а також спостерігати за демонстраційними польотами", - йдеться в повідомленні. 

Як зазначається, за перші чотири дні, поки салон був відкритий для професіоналів, на ньому було укладено 900 угод, а американський Boeing за кількістю замовлень випередив європейський Airbus.

Авіакосмічний салон, який проходить у Ле Бурже раз на два роки, відкритий для широкого загалу з п'ятниці по неділю. У 2015 році паризьку виставку відвідало 350 тисяч осіб. 

France Presse зазначає, що цього разу американські фірми ширше представлені на салоні, ніж у 2015 році. Ле Бурже став першою міжнародною виставкою, на якій продемонстровано новітній бойовий літак США F-35. Публіці представлено винищувач F-16, військово-транспортний "Геркулес" C-130J, вертольоти Chinook і Apache, конвертоплан Osprey, що поєднує переваги літака і вертольота.

Європейський авіакосмічний велетень Airbus представив публіці лайнер-велетень A380, новий пасажирський літак A350-1000, військово-транспортний A400M.

Демонстраційні польоти для публіки в Ле Бурже розпочалися в п'ятницю в другій половині дня. Французька гордість салону - бойовий літак Rafale компанії Dassault. У повітря він підніметься разом зі своїм конкурентом - американським F-35.

Раніше повідомлялося, що Україна представить на авіасалоні новий середньомагістральний вантажний літак Ан-132D, який розробило і виготовило державне літакобудівне підприємство "Антонов". Як повідомляється на сторінці компанії у Facebook, літак буде представлений у програмі демонстраційних польотів, а також на статичній стоянці. Ан-132 має продовжити лінійку транспортних літаків "Антонов", багато з яких дебютували в Ле Бурже.

На минулому салоні в Ле Бурже в 2015 році авіабудівники отримали замовлень на 130 млрд доларів.

Фото: picture-alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-