Трамп просить Apple, Microsoft і Amazon

Трамп просить Apple, Microsoft і Amazon "апгрейдити" Білий дім

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп обговорив з 18 керівниками американських технологічних компаній оптимізацію комп'ютерного оснащення адміністрації США.

Про це повідомляють Ведомости.

"Зустріч відбулася 19 червня, в ній брали участь у тому числі гендиректор Apple Тім Кук, генеральний директор Microsoft Сатья Наделла і гендиректор Amazon CEO Джефф Безос. Гендиректор Facebook Марк Цукерберг і головний операційний директор Шеріл Сандберг захід не відвідали через накладки з розкладом, як пояснив Business Insider представник компанії", - йдеться у повідомленні.

Білий дім шукає підтримку приватного бізнесу в апгрейді інформаційної системи адміністрації і окремих відомств. Трамп на цій зустрічі навів розрахунки, за якими в результаті такого апгрейду за 10 років можливо заощадити до $1 трлн.

Радник і зять Трампа Джаред Кушнер заявив, що адміністрація чекає допомоги і креативних пропозицій приватного сектора, які пішли б на користь держслужбі, вона має намір позбавитися від непотрібних правил для урядових комп'ютерних систем, об'єднати багато з 6100 дата-центрів і перейти на використання хмарних технологій при зберіганні даних.

Перед зустріччю з Трампом топ-менеджери провели 10 зустрічей у різному складі з віце-президентом Майком Пенсія, міністром фінансів Стиво Мнучіним і деякими іншими чиновниками. В Білий дім були запрошені члени Технологічного ради при президентові, який був створений в травні заради модернізації державного управління. Серед учасників заходу Reuters згадує голови ради директорів Alphabet (головна компанія Google Еріка Шмідта, президента венчурного фонду Kleiner Perkins Джона Дерра, керівників IBM, Intel, Qualcomm, Oracle і Adobe Systems.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-