Додатки в смартфонах змушують витрачати все більше і більше - опитування

Додатки в смартфонах змушують витрачати все більше і більше - опитування

Укрінформ
Мобільні додатки роблять оплату товарів і послуг дуже простою, і таким чином спонукають витрачати дедалі більше.

Як повідомляє BBC, опитування було проведене Програмою виплати компенсацій вкладникам фінансових організацій.

Опитані британці визнали, що вбудована в додатки зручна система оплати помітно полегшує процес покупки, у результаті людина легше розлучається з грошима і перестає стежити за витратами.

Дві три респондентів пояснили, що завдяки програмам їм стає легше витрачати гроші на покупки, у тому числі просто лежачи в ліжку з ранку або наприкінці дня.

Опитування також показало, що жінки в додатках витрачають більше чоловіків. В середньому в місяць за допомогою додатків жінка витрачає 131 фунт (близько 167 доларів), в той час як чоловік - 115 фунтів (приблизно 147 доларів).

Чоловіки зазвичай витрачають гроші на азартні ігри, подорожі, спілкування, розваги та музику. Жінки віддають перевагу програмам для шопінгу і доставки їжі.

Експерти, які проводили опитування, пояснюють, що за допомогою смартфонів можна здійснити покупку, просто торкнувшись пальцем екрана. В результаті у людини залишається менше часу, ніж в магазині, на те, щоб обміркувати покупку.

Ще одне опитування, проведене банком Nationwide, показаkj, що людям стає все більш комфортно використовувати біометричні дані, здійснюючи платежі.

У дослідженні компанії наводиться думку футуролога Яна Пірсона, який упевнений, що незабаром оплата стане ще більш зручною завдяки розвитку технологій розпізнавання жестів і голосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-