Китай зробить свою космічну станцію відкритою для науковців всього світу

Китай зробить свою космічну станцію відкритою для науковців всього світу

Укрінформ
Китай планує зробити свою космічну станцію, яка має бути побудована приблизно до 2022 року, відкритою для науковців усього світу.

Як передає Сіньхуа, про це заявив науковий співробітник Китайського об'єднання космічних технологій на Глобальній конференції з дослідження космосу в Пекіні.

"Адміністрація програми пілотованих космічних польотів підписала з Управлінням ООН з питань космічного простору стратегічну рамкову угоду, згідно з якою вчені країн-членів ООН зможуть відвідувати космічну станцію Китаю", - повідомив він.

За цією угодою країни-члени ООН, і в особливості країни, що розвиваються, будуть мати можливість проводити науково-технічні експерименти.

Перший ключовий модуль космічної станції Китаю буде запущений в 2019 році, надалі плануються запуски двох експериментальних модулів, зазначив перший космонавт Китаю, заступник керівника Канцелярії програми пілотованих космічних польотів КНР Ян Лівей. За його словами, станція дасть змогу космонавтам залишатися в космосі до 6 місяців.

Космічна станція Китаю буде складатися з трьох частин: основного модуля і двох лабораторних, кожен з яких важитиме 20 тонн. Передбачається, що станція пропрацює на орбіті не менше десяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-