СБУ розкрила деталі обшуків у провайдера Wnet

СБУ розкрила деталі обшуків у провайдера Wnet

Укрінформ
СБУ спільно з прокуратурою Криму викрили у столиці механізм незаконної маршрутизації одним із провайдерів інтернет-трафіку до тимчасово анексованого півострова в інтересах російських спецслужб.

Про це інформує прес-центр СБ України.

«Правоохоронці у встановленому законодавством порядку задокументували, що сегмент мережі та телекомунікаційне обладнання провайдера власники передали фіктивній комерційній структурі, контроль над якою отримала ФСБ РФ, яка встановила на телекомобладнанні власні технічні спецзасоби. Незважаючи на це, власники українського провайдера продовжували маршрутизацію трафіку до точки доступу в Сімферополі», - йдеться у повідомленні.

За інформацією спецслужби, через незаконну маршрутизацію трафіку до анексованого Криму ФСБ РФ планувало отримати доступ та знімати інформацію з українського сегменту мережі провайдера. В Україні серед клієнтів ТОВ «Wnet Україна», зокрема, держустанови, міжнародні організації, великі банківські установи.

Співробітники СБУ також встановили, що завдяки трафіку, отриманому від українського провайдера через магістральний канал, послуги доступу в інтернет отримували ФСБ РФ в Криму, Воєнтелеком РФ та псевдодержавні підприємства зв'язку. За вказівкою російських кураторів, менеджмент компанії не заблокував користувачам доступ до санкційних російських інтернет-ресурсів та сервісів.

«Під час проведення слідчих дій в офісі провайдера співробітники спецслужби вилучили телекомунікаційне обладнання і документацію, які підтверджують незаконну маршрутизацію трафіку на тимчасово окуповану територію АР Крим та контроль за його розповсюдженням ФСБ РФ», - уточнюється у повідомленні.

Досудове слідство триває у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 КК України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-