Українців у Facebook за два тижні побільшало на 1,5 млн

Українців у Facebook за два тижні побільшало на 1,5 млн

Укрінформ
Після набуття чинності указом Президента щодо заборони російських ресурсів кількість українських користувачів Facebook зросла на 1,5 млн.

Про це повідомляє "Watcher".

"Якщо в попередні роки українська аудиторія Facebook росла стабільні 35-40%, то лише за останні 2 тижні вона зросла на півтора мільйона та станом на 30 травня складає 8,3 млн", - йдеться у повідомленні.

За методологією Facebook, користувачами соцмережі є люди, які хоча б один раз протягом останніх 30 днів заходили в соцмережу, будучи при цьому залогіненими. Тобто в цій статистиці не враховуються, наприклад, зареєстровані користувачі, які не заходять в соцмережу протягом останніх 30 днів, а також люди, які не зареєстровані в соцмережі, але переглядають її контент (наприклад, відео).

Загалом за останні 8 років – з квітня 2009 року – аудиторія Facebook в Україні виросла у 131 раз (з 63 тисяч до 8,3 млн).

Як відомо, 17 травня набув чинності указ Президента, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) ", які передбачають заборону інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів "Mail.ru", "ВКонтакте", "Одноклассники", санкції також введені проти ТОВ "Яндекс", російських компаній розробників-антивірусів "Лабораторія Касперського" і "Доктор Веб". Буде заблоковано і доступ до сайту "Кинопоиск".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-