З космодрому у Новій Зеландії вперше запустили ракету

З космодрому у Новій Зеландії вперше запустили ракету

Відео
Укрінформ
Американська аерокосмічна корпорація Rocket Lab успішно здійснила перший запуск у космос ракети з приватного стартового комплексу, розташованого на півострові Махіа у Новій Зеландії.

Про це повідомляє видання New Zealand Herald.

«Ми не зовсім вийшли на орбіту, і будемо аналізувати чому, проте досягнення космосу під час нашого першого тесту робить нашу позицію неймовірно сильною, що дасть змогу прискорити комерційну фазу нашої програми», - сказав засновник і виконавчий директор компанії Пітер Бек, новозеландець за походженням.

Тестовий запуск ракети Electron став першим у Новій Зеландії. Варто зазначити, що під час запуску (одного з трьох запланованих) ракета не несла жодного вантажу. Однак у Rocket Lab зазначають, що згодом Electron зможе доставити на орбіту 150 кг корисної ваги.

За даними Rocket Lab, кожен запуск одноразової ракети коштує близько 5 млн дол. Цього року Rocket Lab планує почати регулярні комерційні запуски.

Довжина ракети Electron - 17 м, діаметр - 1,2 м. Максимальне корисне навантаження - 225 кг, але вона призначена для перевезення лише 150 кг на низькі орбіти - між 300 км і 500 км над землею.

Фото: nzherald.co.nz/Warren Buckland

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-