Біженців у Йорданії зігріє сонячна електростанція

Біженців у Йорданії зігріє сонячна електростанція

Укрінформ
За сприяння Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) в таборі для біженців Азраг на півночі Йорданії було введено в експлуатацію першу сонячну електростанцію.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Вона забезпечить теплом, світлом і електрикою для інших потреб близько 20 тисяч сирійських біженців", - йдеться у повідомленні.

Установку сонячної електростанції потужністю в два мегавати було профінансовано Фондом ІКЕА.

"Освітлення табору - це не лише символічне досягнення. Воно дозволить створити безпечніші і комфортніші умови життя для усіх жителів табору, надасть їм нові можливості. Наприклад, діти зможуть робити уроки і читати після настання темряви", - заявила заступник Верховного комісара ООН у справах біженців Келлі Клементс.

Як відзначається, упродовж останніх двох з половиною років понад 20 тисяч сирійських біженців, які мешкають у таборі Азраг, практично не отримували електроенергії. З сьогоднішнього дня вони зможуть включити холодильник, заряджати свої мобільні телефони і освітлювати намети вечорами.

Крім того, електростанція допоможе заощадити півтора мільйона доларів на рік, скоротити шкідливі викиди в атмосферу, а також працевлаштувати десятки біженців, які займуться її обслуговуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-