Семерак повідомив про початок будівництва сонячних електростанцій у Чорнобилі

Семерак повідомив про початок будівництва сонячних електростанцій у Чорнобилі

Укрінформ
Зацікавленість в інвестиціях у парк сонячної енергетики виявили ряд відомих міжнародних компаній.

Про це заявив під час конференції міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Семерак поінформував про початок будівництва сонячних електростанцій в зоні відчуження, підкресливши, що велику зацікавленість інвестувати в створення парку відновлювальної енергетики виявили відомі міжнародні компанії.

Міністр також відзначив, що наразі триває процес поетапного введення в експлуатацію безпечного конфайнменту у проектне положення над об'єктом "Укриття" зруйнованого 4-го енергоблоку. Роботи проходять відповідно до графіків.

«За 31 рік з часу аварії на ЧАЕС було зроблено багато прогресивних кроків у перетворенні зони відчуження на екобезпечну територію. І допомогу міжнародного співтовариства в цьому процесі важко переоцінити. Нова захисна споруда на довгі роки забезпечить необхідний рівень безпеки для населення та довкілля. На часі - новий етап розвитку цієї території і міжнародна підтримка в цьому для України надважлива», - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, глава уряду Володимир Гройсман раніше висловлював переконання, що інвестиції у сонячну енергетику в зоні відчуження стануть успішними і будуть внеском до енергонезалежності України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-