Нову модифікацію Ан-132 розроблять спільно з Саудівською Аравією і Туреччиною

Нову модифікацію Ан-132 розроблять спільно з Саудівською Аравією і Туреччиною

Укрінформ
Модифікація літака Ан-132 для несення морської патрульної служби розроблятиметься фахівцями ДК "Укроборонпром" в кооперації з компаніями TAQNIA (Саудівська Аравія) та Havelsan (Туреччина).

Про це повідомляє прес-служба концерну.

"Меморандум про співпрацю у цьому напрямку сторони підписали в рамках 13 Міжнародної виставки військової техніки "IDEF-2017" (м. Стамбул). Нова угода підписана за участю секретаря Ради національної оборони і безпеки України Олександра Турчинова", - йдеться в повідомлені.

Ан-132 - це перший літак без російських комплектуючих, який створений ДП "Антонов", що входить до складу ДК "Укроборонпром", та є зразком міжнародної кооперації України та світових гігантів авіабудування.

У квітні 2015 р. між компанією "Taqnia Aeronautics" та ДП "Антонов" була підписана Партнерська угода про розробку і виробництво легкого транспортного літака Ан-132 в Саудівській Аравії. 20 грудня 2016 р. літак було продемонстровано широкому загалу під час церемонії викатки з цеху, а вже 31 березня 2017 року успішно відбувся перший політ літака-демонстратора Ан-132D.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-