Китай хоче побудувати базу на Місяці

Китай хоче побудувати базу на Місяці

Укрінформ
Представники Китаю і Європейського космічного агентства обговорюють можливість будівництва бази на супутнику Землі - Місяці.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на АР.

"Китайці мають дуже амбітну програму Місяця. Космос змінився з часів космічних перегонів 60-х років. Для дослідження космосу в мирних цілях ми здійснюємо міжнародне співробітництво з Китаєм", - сказав представник Європейського космічного агентства (ЄКА) Пол Хвістендаль.

Генеральний директор ЄКА Йоханн-Дітріх Вернер описав запропоновану базу на Місяці як потенційний міжнародний стартовий майданчик для майбутніх місій на Марс і можливості розвитку космічного туризму або навіть видобутку корисних копалин на Місяці.

Минулого тижня Китайське державне космічне управління запустило безпілотний космічний корабель для місії, щоб зістикуватися з китайською космічною лабораторією. Китай планує запустити місію для збору зразків з Місяця до кінця цього року, а вже в наступному провести першу місію на дальню сторону супутника Землі, і привезти зразки мінералів.

Китай провів свої перші пілотовані космічні місії в 2003 році, а через 10 років відправив на Місяць апарат Yutu, який мав серйозні технічні проблеми.

Як раніше повідомляв Укрінформ, компанія SpaceX планує зробити запуск ракети Falcon 9 у неділю, 30 квітня 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-