Facebook переглядає контент-політику через відео вбивства у США

Facebook переглядає контент-політику через відео вбивства у США

Укрінформ
Керівництво соцмережі Facebook заявило про перегляд своєї політики відсіювання жорстоких відео та інших неоднозначних матеріалів. 

Про це повідомляє у вівторок DW

Приводом для цього став опублікований користувачем мережі Стівеном Стівенсом відеозапис убивства 74-річного чоловіка в американському місті Клівленді. Відео пробуло на сайті дві години з моменту повідомлення про жорстокий вміст. Потім його видалила адміністрація. "Ми працюємо над тим, щоб процес розгляду (заяв на видалення контенту. - Ред.) проходив іще швидше", - заявив Джастін Осовський, віце-президент Facebook з медіапартнерства.

Перед тим як підозрюваний Стівенс опублікував запис із убивством, він уже публікував інші відеоповідомлення. В одному з них він заявив про намір убити когось, однак жоден користувач не повідомив адміністрації соцмережі про це. Після того ймовірний убивця опублікував запис злочину, а ще за кілька хвилин запустив пряму трансляцію, у якій зізнався у своєму вчинку.

У США триває третій день загальнонаціонального розшуку Стівенса. Поліція пообіцяла 50 тисяч доларів винагороди за інформацію про його місцеперебування. Правоохоронці припускають, що у підозрюваного є зброя і він може бути небезпечним, однак спростовують зроблену ним же заяву про те, що він буцімто уже вбив багатьох людей.

Припускається, що жертву ймовірний убивця обрав випадково. Загиблий чоловік повертався з великоднього обіду зі своїми близькими. Перед тим як убити свою жертву, підозрюваний попросив чоловіка назвати ім'я "Джой Лейн" і заявив, що вчиняє злочин через неї. Як пише інформагенція dpa, Джой Лейн - жінка, з якою у Стівенса були стосунки впродовж кількох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-