Японці створили шестирукого робота-волейболіста

Японці створили шестирукого робота-волейболіста

Відео
Укрінформ
В Японії дослідники з Університету Цукуби і Японської асоціації волейболу розробили спортивних роботів з трьома парами рук для тренувань волейболістів.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Тренувальні боти - це три пари роботизованих рук, що швидко переміщаються перед сіткою та імітують захист команди суперників. В реальній грі на їх місці перебувають гравці, чиє завдання полягає в захисті своєї половини поля від "спайка" атакуючої команди", - зазначається в публікації.

За словами Лаури Вудрафф, англійської волейболістки, спайк є найефективнішим способом здобути для команди очки, так що блокуючий гравець зобов'язаний у жодному разі не пропустити м'яч.

Тренер може за власним бажанням налаштовувати роботів на відпрацювання тієї чи іншої ігрової ситуації. Більш за те, машина навіть може імітувати ігрові стилі суперника, з поправкою на обмеження конструкції. Робот може розвивати швидкість до 3,7 м/с, що вище за швидкість гравця-людини при зміні позицій.

В якості випробувань шість гравців жіночої волейбольної команди Японії протягом восьми днів проходили курс тренувань із роботом. Розробники планують виправити баги з позиціонуванням, додавши машині можливість самостійно регулювати положення роботів в просторі.

В майбутньому систему представлять на Міжнародній конференції IEEE з робототехніки й автоматизації у Сінгапурі, яка почнеться в травні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-