Україна замістила російські комплектуючі для ракети-носія «Циклон-4М»

Україна замістила російські комплектуючі для ракети-носія «Циклон-4М»

Укрінформ
КБ «Південне» повністю виконало імпортозаміщення російських комплектуючих для виготовлення ракети-носія «Циклон-4М».

Про це на прес-конференції в Дніпрі з приводу Всесвітнього дня космонавтики заявив генеральний конструктор КБ Олександр Дегтярьов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми в процесі налагодження ракети «Циклон-4М», на якій повністю виконано імпортозаміщення російських комплектуючих нашими, американськими і канадськими. Ракетою зацікавилася Канада, яка запускає власну космічну програму. Протягом найближчих чотирьох років під канадську програму почнемо поставляти туди ракети-носії нового покоління», - сказав Дегтярьов.

Щодо інших проектів, він повідомив, що зараз, після аварії з американською ракетою-носієм «Антарес», що комплектувалася російськими двигунами, КБ, за завданням американців, розробило для цієї ракети власні двигуни. Переустановлення їх на ракету пройшло професійно і надалі має перспективи, зазначив Дегтярьов.

Наразі КБ поставляє двигуни для ракети «Вега» - носія для європейської космічної програми «Горизонт-2020». Вже відбулося п’ять успішних пусків.

Також, як зазначив генеральний конструктор, є перспективи відродження міжнародного проекту «Морський старт». «У 2014 році були спроби його закрити. Ми попросили віддати все обладнання нам з умовою, що КБ знайде компанію, яка купить і продовжить експлуатувати цю програму. На даний момент є зацікавленість трьох американських корпорацій в покупці проекту і устаткування, включаючи такий гігант аерокосмічної галузі, як Boeing», - сказав Дегтярьов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-