Норвегія розкрила плани з будівництва першого в світі морського тунелю для кораблів

Норвегія розкрила плани з будівництва першого в світі морського тунелю для кораблів

Укрінформ
Норвегія в середу оприлюднила плани з будівництва першого в світі морського тунелю, який дозволить кораблям пройти через гору, уникаючи небезпечних вод.

Побудований в обхід півострова Стад, району на заході Норвегії, відомого потужними штормами, корабельний тунель Стад буде 1,7 км у довжину і 36 метрів у ширину, інформує AFP.

"Тунель Стад для кораблів буде нарешті побудований" - заявив міністр транспорту Норвегії Кетіл Солвік-Олсен, представляючи комплексний транспортний план на період з 2018 по 2029 роки.

За його словами, "в даний час уряд забезпечує більш безпечне і надійне проходження найнебезпечніших вод для перевезення вантажів уздовж норвезького узбережжя".

Як зазначається, тунелі для човнів існують і в інших частинах світу, наприклад такий як Канал дю Міді у Франції, однак тунель Стад буде першим, що прийматиме судна вагою до 16 000 тонн - вантажні і пасажирські, в тому числі і Bergen-Kirkenes Coastal Express, що з'єднує південь і північ скандинавської країни.

Проект оцінюється на суму в 2,7 млрд крон (295 млн євро). За словами уряду, його будівництво займатиме від трьох до чотирьох років.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-