Китайські сонячні батареї тепер можуть працювати і ночами

Китайські сонячні батареї тепер можуть працювати і ночами

Укрінформ
Китайські вчені розробили інноваційні сонячні батареї, які можуть генерувати електрику навіть вночі і за поганої погоди.

Про це повідомляє Сіньхуа з посиланням на наукові видання ACS Nano, Nano Energy і Chemistry: A European Journal.

Для того щоб сонячні панелі могли виробляти енергію навіть вночі, китайські вчені додали до їх складу спеціальний люмінофор з тривалим післясвіченням. Вдень, коли світить сонце, коефіцієнт корисної дії таких панелей підвищується незначно, водночас енергія непоглиненого фотоелементами сонячного світла зберігається всередині люмінофора і переробляється вночі, сказав професор Китайського університету океанології Тан Цюньвей, один з головних конструкторів інноваційних сонячних батарей.

Вночі збережена енергія виділяється одноколірним видимим випромінюванням, яке поглинає абсорбент і передає у вигляді електрики, пояснив він. Таким чином, інноваційні сонячні батареї можуть працювати не тільки вдень, а й уночі.

У темний час доби ефективність перетворення сонячної енергії в електрику на нових сонячних панелей становить 25 відсотків і більше, і в такому режимі батареї можуть працювати кілька годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-